Gezond afvallen voor jou

gezonde voeding hoeft niet duur te zijn

Gezonde voeding is niet duur

Veel mensen denken dat gezonde voeding duur is. Ik geef hieronder met een paar voorbeelden aan dat dat echt niet waar is en zal hier meer berichten aan gaan wijden.

Een heel gezond en goedkoop ontbijt is havermout. Je hebt hiervoor nodig: een pak havermout (50 cent), een pak melk (90 cent) en een eetlepel stevia (2 euro) of honing (1,80 euro). Gebruik liever geen suiker en in plaats van gewone melk gebruik ik altijd rijstmelk. Die is iets duurder, maar wel romiger.

Je ontbijtje havermout kost omgerekend 46 eurocent! En dat voor een bord antioxidanten, vitaminen en mineralen. Havermout verlaagt de kans op hart- en vaatziekten en zorgt door de vezels voor een goede darmflora. Bovendien is havermout glutenvrij en goed voor je gewicht.

Vrolijk je havermout op met fruit, noten of kaneel en je hebt een prima ontbijt.

Fruit hoeft ook niet duur te zijn. Hou de aanbiedingen in de gaten of ga naar de markt. Zeker ’s middags haal je fruit en groenten voor een prikkie. Vorige week heb ik er negen mango’s voor 2 euro gekocht. Neem wel je eigen tassen mee, ze zijn er scheutig met plastic!

Noten zijn wel wat prijziger, maar je hebt niet meer dan een handvol per dag nodig. Dat komt neer op 22 cent per dag.

Koop niet te veel, dan hoef je ook niks weg te gooien.

Wil je eens een menu op maat proberen? Stuur een mail naar info@gezondafvallenvoorjou.nl. De boodschappenlijst krijg je er gratis bij!