Gezond afvallen voor jou

Wie ben ik?

John Janssen fotografie

Mijn naam is Astrid de Reus, gewichtsconsulente.

Gewichtsconsulente

Toen ik een paar jaar geleden bij een sportschool ging werken, merkte ik dat veel mensen behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding met betrekking tot hun gewicht. Een bemiddelaar tussen hen en hun eetpatroon, zeg maar.

Omdat ik deze mensen graag wilde helpen, heb ik de opleiding Gewichtsconsulente gedaan in Antwerpen. Bij deze opleiding heb ik alles geleerd over goede voeding en goede combinaties in voeding. Kruiden kregen ook speciale aandacht en ook daar houd ik me mee bezig. De kracht van kruiden is niet te onderschatten. Wij grijpen altijd maar naar een pilletje, al dan niet voorgeschreven, terwijl de natuur ons zoveel te bieden heeft om gezond te worden of te blijven.

Na het afronden van de opleiding heb ik bij de sportschool in het dorp waar ik woonde mensen geholpen die wat kilootjes kwijt wilden. Deze mensen kregen adviezen van me over goede voeding en het was een groot succes. Verder kregen mijn cliënten dagmenu’s, die houvast gaven bij het te lopen afslank traject.

De een viel wat sneller af dan de ander, sommigen hadden een duidelijk doel voor ogen, zoals een huwelijk of een broek die al jaren hing te lonken in de kast maar te klein was, anderen wilden gezonder worden. Er waren ook mensen die alleen die paar kilo’s kwijt wilden omdat die kilo’s ze belemmerden in hun bewegingen. Om iedereen persoonlijk te kunnen helpen, ben ik begonnen met het ontwikkelen van menu’s op maat. Je kunt mensen toch niet hetzelfde laten eten: iedereen heeft andere eetgewoontes en voorkeuren. Dat is volgens mij ook de reden dat al die afslank programma’s niet helpen: ze zijn voor de massa bedoeld, niet voor het individu.

Mijn motto is: zolang het leuk is, hou je het vol. Een crashdieet, een dieet met onmogelijke recepten of een dieet waarbij je de hele dag punten aan het tellen bent, is niet leuk en dus niet vol te houden. Blijf aardig voor jezelf, zeker tijdens het kwijtraken van wat gewicht! Mijn taak is om de hulp te bieden die nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. De beste hulp hierbij is een menu op maat: dit past voor 100% bij je, waardoor je gemotiveerd blijft.

Hoe werkt het?

Voor mensen die willen afvallen, heb ik een vragenlijst samengesteld. Hierop geef je onder andere aan hoeveel kilo je kwijt wilt en in hoeveel tijd. Ook kun je aangeven wat je per se wel en per se niet in je menu wilt hebben en wat je ‘moeilijke’ momenten zijn wat snoepen betreft.

Aan de hand van de vragenlijst stel ik een persoonlijk menu samen. Dit menu is echt bedoeld voor degene die de vragenlijst heeft ingevuld, hoewel gezinsleden ook mee kunnen doen. De recepten zijn niet moeilijk te maken en er zit altijd een gratis boodschappenlijst bij, zodat je niet zelf hoeft te bedenken wat je allemaal nodig hebt. Je kunt kiezen tussen een dag- of weekmenu. Deze zijn natuurlijk meerdere keren te gebruiken door bijvoorbeeld andere groentes te nemen of rijst te vervangen door pasta.

Wat is de gedachte achter Gezond afvallen voor jou?

Met gezond bedoel ik: gezond voor mens en milieu. Eigenlijk zijn mijn menu’s duurzaam: de omgeving heeft er baat bij. Je hoeft van mij geen vegetariër te zijn, maar ik zet geen lappen vlees op het menu. Ten eerste is vlees echt niet zo goed als men ons soms wil laten denken. Ten tweede komen we niks tekort als we minder of geen vlees eten, als we een volwaardig menu kiezen. Ten derde kunnen we vlees heel goed vervangen door iets anders. Voor onze gezondheid beter, maar denk ook aan onze dieren! Iedereen kent de filmpjes over varkens die massaal afgevoerd worden naar het slachthuis nadat ze een leven in gevangenschap hebben gehad. Dit wil niemand. Af en toe en stukje vlees kan geen kwaad, maar alleen van een dier dat in vrijheid geleefd heeft.

Fruit en groente staan op mijn menu hoog in het vaandel. Probeer eens uit te vinden of er een boerderij bij je in de buurt staat waar je verse groente en fruit kunt kopen, direct van het land. Streekproducten zijn lekkerder, goedkoper, beter voor het milieu en helpen de boer. Of koop je eieren en bakproducten bij de molen. Er staat er vast wel een bij jou in de buurt.

Ik pleit ook voor seizoensgerechten. Deze zijn volop te krijgen in het seizoen waarin ze geoogst worden. Wie in de winter asperges wil of aardbeien (zomerkoninkjes!), moet beseffen dat deze producten ingevlogen moeten worden. Slecht voor het milieu en totaal onnodig.

Water mag ook niet ontbreken. In mijn menu’s praat ik over koffie, thee, smoothies en vooral veel water. Laat frisdranken en vruchtensappen staan, ze leveren te veel suiker. Suiker zul je in mijn menu’s zelden aantreffen. Alleen wie aangeeft echt niet zonder te kunnen, zal af en toe koekje terugvinden als tussendoortje. Liever niet!

Eet met mate, eet met plezier, eet met respect voor de natuur, eet met respect voor jezelf. Je zult merken dat je afvalt als je bij mij een dag- of weekmenu bestelt. Maar je zult ook merken dat je je veel beter voelt als je mijn menu volgt. Vrolijker, energieker en gezonder. En dat zonder je hele ritme om te gooien!

Gezonde voeding voor mens en natuur, dat zijn voor mij de sleutelwoorden. Afvallen zonder alles te moeten laten, anders lukt het niet. Persoonlijke aandacht: je kunt me altijd bellen of mailen. Afvallen doen we samen. Eindelijk een dieet dat wél werkt! Bestel bij mij je dag- of weekmenu en je helpt jezelf én de natuur. En ik help jou!

Hulp nodig?

06 232 391 86
info@gezondafvallenvoorjou.nl